Primarul general Adriean Videanu (foto) a dispus inchiderea Gradinii Zoologice din Bucuresti pana la finalizarea anchetei pe care a cerut-o Politiei, miercuri, la o zi dupa uciderea jaguarului Bety de catre ingrijitori. "In urma unei anchete inter
Primarul general Adriean Videanu (foto) a dispus inchiderea Gradinii Zoologice din Bucuresti pana la finalizarea anchetei pe care a cerut-o Politiei, miercuri, la o zi dupa uciderea jaguarului Bety de catre ingrijitori. "In urma unei anchete interne, au fost motive care ne-au determinat sa sesizam organele abilitate ale statului, pentru o verificare mai amanuntita. Zona prin care jaguarul a fugit are o spartura de 30 cm pe orizontala si 50 cm pe verticala. Acolo este plasa rupta si credem ca cei care fac ancheta interna a primariei nu au competenta necesara sa stabileasca toate detaliile. (...) Nu am identificat o lipsa de proceduri interne, insa, daca vor fi gasite persoane vinovate la Gradina Zoologica, nu voi ezita sa le sanctionez", a declarat, ieri, edilul-sef.
In privinta terenului pe care este amplasata Zoo Baneasa, Adriean Videanu a spus ca, atat timp cat este primar, acesta nu-si va schimba destinatia actuala. "Vreau sa exclud orice speculatie care se face in ideea unui tun imobiliar. Precizez ca pe acel teren (de la Baneasa, n. r.) va functiona parcul zoo, indiferent de speculatiile care se fac pe aceasta tema. Exista un proces in instanta pentru o revendicare de aproape doua hectare din totalul de sase hectare, pentru care Comisia de aplicare a Legii 10 a dat deja masuri reparatorii, neputandu-se restitui suprafata respectiva. Proprietarul, nemultumit, a atacat in instanta, iar procesul este in derulare. Din pacate, primaria Sectorului 1 nu a ajutat Gradina Zoologica la investitiile pe care aceasta a vrut sa le faca pe suprafata nerevendicata, invocand faptul ca terenul de acolo se afla in litigiu. Acesta este unul dintre motivele pentru care Gradina Zoologica nu a putut sa-si deruleze proiectele de modernizare a tuturor incintelor, pentru ca, de mai bine de 4 ani de zile, nu primeste nici un fel de autorizatie de construire. Primaria Sectorului 1 a cerut eliberarea unui nou numar cadastral, dar aceasta este o eroare, din punctul meu de vedere, pentru ca impartirea Gradinii Zoologice pe doua numere postale creeaza premisele restituirii terenului respectiv si castigarii in instanta. E o capcana in care Primaria Capitalei nu cade asa usor", a mai spus Videanu.
Suplimentarea celor 32 de camere de luat vederi si intarirea pazei sunt doua dintre masurile imediate pe care le-a dispus primarul general, argumentand ca zona in care s-a produs incidentul nu era supravegheata video.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.