Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) Sfantu Gheorghe cere autoritatilor locale sa initieze un referendum oficial pe tema autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc. Totodata, liderii CNS solicita locuitorilor judetului Covasna si
Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) Sfantu Gheorghe cere autoritatilor locale sa initieze un referendum oficial pe tema autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc. Totodata, liderii CNS solicita locuitorilor judetului Covasna si autoritatilor locale sa arboreze pe cladiri, inclusiv pe cele publice, steagul albastru cu insemnele aurii ale secuilor.

Potrivit vicepresedintelui CNS Sfantu Gheorghe, Tullit Attila (foto), exista o stransa legatura intre numarul mare de voturi pe care episcopul reformat Laszlo Tokes le-a obtinut in secuime la recentele alegeri europarlamentare si referendumului neoficial pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc desfasurat in acest an in judetele Covasna, Harghita si o parte din Mures, deoarece au avut un mesaj comun. Pornind de la aceasta teorie, conducerea CNS cere consiliilor locale din cele trei judete sa initieze un referendum oficial pe tema autonomiei teritoriale pentru a se exprima deschis vointa majoritatii cetatenilor acestei regiuni de a se autoguverna, iar deputatilor si senatorilor UDMR sa inainteze in Parlamentul Romaniei statutul privind autonomia Tinutului Secuiesc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.