Sectorul energetic va intra intr-un amplu proces de restructurare si modernizare.
Ministrul Economiei a anuntat ca privatizarea CET Braila este pe final.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat ca sectorul energetic
Sectorul energetic va intra intr-un amplu proces de restructurare si modernizare.
Ministrul Economiei a anuntat ca privatizarea CET Braila este pe final.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat ca sectorul energetic al tarii va trece in scurt timp printr-un amplu proces de restructurare si modernizare, care se va reflecta in mod pozitiv in viata de zi cu zi a cetatenilor, prin reducerea facturilor la energie si imbunatatirea calitatii serviciilor. "In perioada urmatoare pornim privatizarea pe microhidrocentrale, deci toate hidrocentralele sub 10 MW. Deja avem o lista de 800 de microhidrocentrale, pe care o sa le vindem in curand. Doi - restructurarea Termoelectrica. Vindem in foarte scurt timp CET Braila. Avem pe linie Doicesti, Borzesti. Midia si Paroseni le pastram, ca ele asigura supravietuirea huilei. Trei - vom decide care din complexurile energetice le privatizam, adica Isalnita, Rovinari si Turceni, pe care acum si pe care ulterior, impreuna cu compania Energet. Patru - saptamana viitoare incepe privatizarea a 10% din Transgaz, prin intermediul bursei. Acum am comandat un studiu privind viitorul cogenerarii, care va duce la privatizarea masiva a centralelor termoelectrice, a CET-urilor. Exista deja proiecte foarte mari pe regenerabile, pe care noi le sustinem", a declarat Varujan Vosganian.
>> Privatizarea CET Braila
Cu ocazia semnarii protocolului celei de-a 9-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale romano-ruse de colaborare economica si tehnico-stiintifica, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, s-a referit si la stadiul privatizarii in domeniul producerii energiei. El a subliniat ca este foarte aproape de finalizare privatizarea CET Braila. Varujan Vosganian a mai precizat ca au fost declansate procedurile de privatizare si pentru cca 100 de mici hidrocentrale cu capacitatea de pana la 10 MW.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.