Tragerea la sorti va avea loc in localitatea elvetiana Lucerna, cu incepere de la ora 13:00. Romania va evita re­pre­zentativele Germaniei, Portugaliei si Spaniei, cu care se afla in aceeasi urna valorica.   Calif
Tragerea la sorti va avea loc in localitatea elvetiana Lucerna, cu incepere de la ora 13:00. Romania va evita re­pre­zentativele Germaniei, Portugaliei si Spaniei, cu care se afla in aceeasi urna valorica.   Calificata iarasi la un turneu final dupa o pauza de opt ani, Romania isi va afla mai­ne adversarii pe care ii va avea in prima faza a competitiei ce se va desfasura in vara anului viitor, in Austria si Elvetia. Tragerea la sorti va dura 50 de minute, iar dis­tribuirea echipelor pe grupe se va face incepand cu cele din prima ur­na valorica si va continua, in ordine, cu cele din urnele a patra, a treia si a doua.     VARIANTE. Lipsit de noroc la tragerea la sorti a grupelor preli­mi­nariilor pentru CM 2010, selec­tio­ne­­rul "nationalei" noastre, Victor Pi­tur­­ca, spera ca macar de data aceasta sa nimereasca in compania unor adversari mai accesibili. Pentru Ro­ma­nia, ideal ar fi sa nime­reasca in aceeasi grupa cu reprezentativele Austriei, Suediei si cu cea a Poloniei. In schimb, daca vor fi complet ocoliti de sansa, "tricolorii" ar putea avea par­te de o adevarata "grupa a mor­tii", cu fosta adversara din preliminarii, Olanda, cu Italia, cam­pioana mondiala en-titre, si cu Franta, vicecampioana mondiala si totodata viitoare adversara in campania pentru CM 2010. Imediat dupa obtine­rea calificarii la Euro­pe­ne, Piturca a declarat: "La turneul final mi-as dori adversari cat mai slabi. Dar exista? Nu, nu exista, fiindca toate echipele au jucatori formidabili". marius.mihalcea@jurnalul.ro       URNA 1       Grecia   Elvetia   Austria   Olanda       URNA 2       Croatia   Italia   Cehia   Suedia       URNA 3       RomAnia   Germania   Portugalia   Spania     URNA 4       Polonia   Franta   Turcia   Rusia     La TVR1     Postul public de televiziune va transmite in direct festivita­tea tragerii la sorti de la Lucerna. Astfel, din studioul emisiunii Euro-Staruri, care va incepe la 12:30, cu jumatate de ora inaintea tragerii la sorti, Emil Gradi­nes­cu va comenta impreuna cu invitatii sai, presedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, si edito­rialistul Gazetei Sporturilor, An­drei Vochin, evenimentul. In mo­men­tul inceperii tragerii la sorti, le­gatura ii va fi comutata la Lu­cer­na lui Vlad Enachescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.