Curtea Constitutionala a constatat ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal a fost respectata si a confirmat rezultatele acestui referendum. Membrii
Curtea Constitutionala a constatat ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal a fost respectata si a confirmat rezultatele acestui referendum. Membrii Curtii Constitutionale s-au intrunit in plen miercuri si joi pentru a verifica daca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei si pentru confirmarea rezultatului referendumului, se precizeaza intr-un comunicat al CC dat ieri publicitatii. Judecatorii CC au constatat ca referendumul s-a desfasurat cu respectarea dispozitiilor prevazute de lege, neinregistrandu-se incalcari sau incidente de natura sa influenteze rezultatul votului. Astfel, cu unanimitate de voturi, CC a constatat ca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei. De asemenea, CC a confirmat rezultatele referendumului. Judecatorii CC au stabilit ca din totalul de 18.296.459 de persoane inscrise in lista pentru referendum au participat la vot 4.851.470 de persoane, numar insuficient pentru ca referendumul sa fie declarat valabil conform prevederilor articolului 5 alineatul 2 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare. Dintre voturile valabil exprimate, 3.947.212 au fost in favoarea introducerii votului uninominal, 784.640 au fost impotriva, iar 119.618 au fost nule. Hotararea este definitiva si general obligatorie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.