Dupa zece ani de negocieri si dupa schimbarea mai multor amplasamente, primul pas pentru constructia propriu-zisa a Catedralei Mantuirii Neamului a fost facut ieri. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea-fericitul Daniel, a pus piatra de temelie
Dupa zece ani de negocieri si dupa schimbarea mai multor amplasamente, primul pas pentru constructia propriu-zisa a Catedralei Mantuirii Neamului a fost facut ieri. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea-fericitul Daniel, a pus piatra de temelie a noului lacas de cult in prezenta membrilor Sfantului Sinod si a mai multor personalitati politice. Chiar daca statul are de solutionat nu mai putin de 48 de cereri de retrocedare pentru o parte din teren, catedrala va fi inaltata pe terenul din Calea 13 Septembrie, din spatele Palatului Parlamentului, iar constructia acesteia va incepe in primavara anului viitor. Lacasul va fi cel mai important edificiu de acest gen din Romania si va depasi in inaltime Casa Poporului. Catedrala va fi gata in cel mult sapte ani si va fi vizibila din orice punct al orasului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.