Procurorul Sterian Guli din cadrul Parchetului Judecatoriei Urziceni a fost „ridicat" ieri - seara de DNA. El este urmarit penal in dosarul 197/P/2007, alaturi de mai multi magistrati, sub suspiciunea fraudarii examenului pentru ocuparea unor f
Procurorul Sterian Guli din cadrul Parchetului Judecatoriei Urziceni a fost „ridicat" ieri - seara de DNA. El este urmarit penal in dosarul 197/P/2007, alaturi de mai multi magistrati, sub suspiciunea fraudarii examenului pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul parchetelor.
Sterian Guli castigase concursul organizat de CSM prin Institutul National al Magistraturii, iar procurorii DNA au indicii ca acesta ar fi oferit mita pentru obtinerea subiectelor de examen inainte de sustinerea acestora. In aceeasi situatie s-ar mai afla inca doi procurori. Acestia ar fi beneficiat de complicitatea unor membri ai Comisiei de examinare, dar si din CSM. In cazul in care suspiciunile DNA se confirma, sistemul judiciar romanesc ar fi puternic zdruncinat. Trebuie spus ca din comisia de examinare au facut parte si procurori din Parchetul General. Procuror controversat In luna februarie a.c., Guli a facut la CSM o cerere de aparare a reputatiei, in urma unui articol aparut in presa locala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.