O carte ale carei coperte sunt acoperite cu piele umana, va fi scoasa la vanzare in cadrul unei licitatii organizate la Doncaster, Marea Britanie. Se presupune ca pielea a fost prelevata de pe cadavrul unuia dintre membrii conspiratiei Gunpowder. In
O carte ale carei coperte sunt acoperite cu piele umana, va fi scoasa la vanzare in cadrul unei licitatii organizate la Doncaster, Marea Britanie. Se presupune ca pielea a fost prelevata de pe cadavrul unuia dintre membrii conspiratiei Gunpowder. In 1605, un grup de catolici englezi a pus la cale asasinarea regelui James I al Angliei si al VI-lea al Scotiei, a familiei acestuia si a majoritatii aristocratiei protestante. Grupul a planuit sa faca acest lucru printr-un singur atac cu explozibili asupra Parlamentului britanic, pe 5 noiembrie 1605. Conspiratorii aveau de gand, de asemenea, sa rapeasca toti copiii regelui, care nu se aflau in cladirea Parlamentului, si sa starneasca o revolta. Gunpowder Plot a fost unul dintre numeroasele comploturi nereusite impotriva regelui James I si a fost urmat de Main Plot si Bye Plot, in 1603.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.