O treime din indicatoare sunt furate, iar inlocuirea lor se ridica la milioane de lei
seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj (DRDP), Alexandru Slavita, a declarat ieri ca unitatea pe care o conduce a cheltuit in
O treime din indicatoare sunt furate, iar inlocuirea lor se ridica la milioane de lei
seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj (DRDP), Alexandru Slavita, a declarat ieri ca unitatea pe care o conduce a cheltuit in acest an 2,5 milioane de lei pentru inlocuirea a 1.200 de indicatoare de circulatie furate sau distruse in accidente rutiere pe raza judetului. Potrivit acestuia, o treime din semnele de circulatie montate pe drumurile nationale din Bistrita-Nasaud au fost furate. "In momentul in care noi montam indicatoare, incheiem un proces-verbal cu politia locala. De acolo incolo nu stiu cine raspunde de integritatea lor ca nu le putem pazi. Noi raportam saptamanal la Regionala situatia indicatoarelor de circulatie", a explicat Slavita. Acesta sustine ca un indicator de circulatie obisnuit costa 300 de lei si ca cei care le fura le dau intrebuintari diverse. "Am vazut ca isi pun mancarea la porci in ele, stalpi de garduri sau aductiuni de apa", explica Slavita.
La randul lor, reprezentantii firmei "Ashroich" din Israel, cea care a contractat reabilitarea DN 17 intre Tureac si granita cu judetul Suceava, s-au plans ca si lor le-au disparut peste 60% din balizele cu care au semnalizat drumul in lucru. "Initial, am cumparat 400 de balize pentru cei 25 de km de drum la care lucram. In magazie mai avem 40 si inca vreo 50 pe drum. Inseamna ca 60% din ele au disparut, dar si noua bucati de baterii de la semafoare. Am sudat lacatul de la baterii si atunci ni l-au luat cu totul", a spus Cojocaru.
Evreii sustin ca li s-a furat chiar un semafor intreg care reglementa circulatia pe un singur sens de mers intr-o zona periculoasa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.