Traian Basescu ameninta partidele care refuza sa semneze un pact national pentru educatie ca vor pierde orice sansa de a avea un premier intr-un viitor cabinet. Declaratiile au fost facute de seful statului dupa consultarile pe care le-a avut joi, la

Traian Basescu ameninta partidele care refuza sa semneze un pact national pentru educatie ca vor pierde orice sansa de a avea un premier intr-un viitor cabinet. Declaratiile au fost facute de seful statului dupa consultarile pe care le-a avut joi, la Cotroceni, cu partidele parlamentare pe tema votului uninominal si a pactului national pentru educatie. La consultari s-au prezentata doar PD, PLD, UDMR si minoritatile nationale, in timp ce PSD, PNL, PC si PRM au refuzat invitatia.

"Cand voi desemna viitorul primul-ministru, nu-i voi lua in considerare pe cei care astazi n-au venit. N-as vrea sa-i vad pe acestia, cu unghiutele zgariind in poarta Cotrocenilor, cand se va face un nou Guvern...", a amenintat presedintele.

Presedintele Traian Basescu a mai sustinut ca exista posibilitatea formarii unei majoritati pentru ca vointa celor patru milioane de romani, care au spus DA uninominalului, sa fie respectata. Adoptarea acestui proiect de lege, a subliniat presedintele, ar insemna ca partidele sa fie cinstite fata de electoratul lor si fata de vointa romanilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.