„Guvernul Romaniei ar trebui sa garanteze ca va returna taxa de inmatriculare platita anul acesta de romanii care si-au cumparat masini“, a declarat Laszlo Kovacs, comisarul european pentru taxe, intr-un interviu pentru Radio France Inte
„Guvernul Romaniei ar trebui sa garanteze ca va returna taxa de inmatriculare platita anul acesta de romanii care si-au cumparat masini“, a declarat Laszlo Kovacs, comisarul european pentru taxe, intr-un interviu pentru Radio France International (RFI), citat de RADOR. Oficialul european crede ca banii vor trebui dati inapoi chiar si in cazul in care autoritatile romane vor modifica legislatia astfel incat sa corespunda cu cea europeana. Un calcul simplu arata ca guvernul va avea de platit peste 225 de milioane de euro, suma reprezentand numai incasarile din taxa auto pe primele zece luni si jumatate. Cazul nu este singular in regiune, si Ungaria trebuind sa se conformeze unei decizii asemanatoare a Curtii Europene de Justitie (CEJ). „Aceasta a fost decizia CEJ si in cazul Ungariei si aceasta va fi sigur decizia si in cazul Romaniei“, a argumentat comisarul european. In fata unei asemenea perspective, reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor s-au abtinut de la comentarii. „Consideram ca este mai potrivit sa comentam abia saptamana viitoare, dupa intalnirea pe care ministrul Varujan Vosganian o va avea la Bruxelles cu comisarul european Laszlo Kovacs“, ne-a declarat Dana Daraban, consilierul de imagine al ministrului finantelor. Aceasta a explicat ca modelul ungar invocat de catre comisarul european nu este similar cu cel roman, fiind vorba de o cu totul alta speta.

Tariceanu si Kovacs, la un „tete-a-tete“ telefonic
Urmatoarele doua luni se anunta grele pentru guvernul Tariceanu. Aceasta este perioada de gratie pe care o au la dispozitie autoritatile de la Bucuresti pentru a modifica legislatia, dupa declansarea celei de-a doua faze a procedurii de infringement. Daca nu se conformeaza, Romania va ajunge in fata CEJ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.