O incercare de puci impotriva presedintelui Filipinelor a fost dejucata de peste 1000 de forte speciale, care au luat cu asalt ieri un hotel din capitala Manila, punand capat unei luari de ostatici dupa mai putin de zece ore. Un grup de aproximativ 3
O incercare de puci impotriva presedintelui Filipinelor a fost dejucata de peste 1000 de forte speciale, care au luat cu asalt ieri un hotel din capitala Manila, punand capat unei luari de ostatici dupa mai putin de zece ore. Un grup de aproximativ 30 de militari, judecati pentru implicare in rebeliunea din 2003, au luat ostatici la hotelul Peninsula, unica lor cerere fiind demisia presedintelui Gloria Macapagal Arroyo. Unul dintre conducatorii grupului, generalul Danilo Lim, a spus, intr-o declaratie postata pe Internet, ca grupul intentioneaza "sa puna capat ocuparii ilegale si neconstitutionale a functiei de presedinte" de catre Arroyo. Predarea rebelilor a fost anuntata de senatorul Antonio Trillanes, dupa ce fortele speciale au spart usile hotelului si au aruncat in hol mai multe grenade cu gaze lacrimogene. "Dorim sa crutam vietile civililor", a anuntat senatorul. Potrivit CNN, nimeni nu a fost ranit in confruntarile dintre militarii rebeli si fortele guvernamentale, dar agentia Associated Press vorbea ieri despre cel putin doi raniti. Guvernul filipinez a decis joi sa instituie o interdictie de circulatie de la miezul noptii si pana in zori, in capitala Manila si in doua regiuni din imprejurimi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.