Steaua a ratat si locul 3 in grupa H a Ligii Campionilor si pierde, in detrimentul Slaviei, prezenta pentru al patrulea an consecutiv in primavara europeana.

Am avut sansa de a ne masura in Champions League cu o echipa de nivelul nostru, dar concluziile de dupa Steaua-Slavia Praga (1-1) sint contradictorii. Pe de o parte, trupa lui Marius Lacatus a parut superioara adversarilor, pe de alta, nu a fost suficient de coerenta incit sa obtina victoria. Cu doar un punct dupa cinci meciuri, Steaua a pus capat unei toamne agonice a fotbalului nostru in Europa, in care s-au amestecat la gramada infringeri cu Famagusta, egaluri pe Olimpico, noroc cu BATE sau ghinion cu Arsenal.

Cu un coeficient de tara de 2,6 puncte, care ne tintuieste in acest an pe un rusinos loc 25 in Europa, in spatele Ciprului, Finlandei, Austriei sau Bulgariei, declaratiile lui Dorin Goian despre ghinion par destul de exagerate, pentru ca ros-albastrii ar fi trebuit sa inteleaga mai mult din meciul tur, de la Praga, in Ghencea scenariul fiind similar. „Nu cred ca Slavia merita locul 3. Am avut ghinion, pentru ca am jucat si la ei bine si am pierdut, iar aici nu mai vorbesc", a spus fundasul care are o mare parte din vina la golul egalizator al cehilor. Antrenorul Marius Lacatus si-a dat seama ca nu hazardul, ci propriii jucatori sint de vina pentru rezultate, el exprimindu-si temerile: „Ne ingrijoreaza ca nu marcam mai mult, dar sper sa se rezolve la meciurile care urmeaza. Trebuie sa invatam sa avem o atitudine mai buna cind echipa nu merge bine". De partea sa, tehnicianul oaspetilor, Karel Jarolim, invoca lipsa celor mai importanti jucatori ai sai, Vladimir Smicer, Stanislav Vlcek, Petr Janda, Dusan Svento, Frantisek Drizdal, David Kalivoda si Martin Latka, e nemultumit de lipsa ocaziilor la poarta lui Zapata si spune ca accidentarea inca din minutul 30 a mijlocasului central Svec i-a dat peste cap planurile.

In cele din urma, Slavia este cea care si-a asigurat deja locul in primavara Cupei UEFA cu o etapa inainte de incheierea partidelor grupei H, in timp ce Steaua mai are de jucat un meci de palmares pe Emirates Stadium din Londra. Este totusi o partida importanta, deoarece, chiar daca elevii lui Lacatus n-au nici o sansa, ei au datoria de a nu o lua pe drumul Slaviei, care a incasat de la Arsenal sapte goluri in 90 de minute. „La Londra trebuie sa ne aparam onoarea si orgoliul", a declarat antrenorul Stelei, care pe 10 decembrie se desparte de Europa.

In lunile ramase pina la incheierea campionatului intern, el mai are mult de munca, la creatia in joc, atitudine si, mai ales, la inlocuirea mai multor fotbalisti inexpresivi care dinamiteaza constructia sau saboteaza ofensiva.