Dupa cinci ani de asteptari si luni intregi de speculatii, MediaPro isi rascumpara ziarul din posesia trustului Ringier

Desi anuntata de Cotidianul inca de la inceputul lunii trecute ca fiind parafata, trecerea „ProSport" sub aripa grupului patronat de Adrian Sirbu s-a batut in cuie abia ieri, anunta un comunicat de presa al MediaPro. Potrivit unor surse din piata contactate de Cotidianul, suma tranzactiei, pe care cei din Pro au refuzat sa o comunice, se ridica la 6,5 milioane de euro, plus datoriile acumulate de-a lungul timpului. Transferul in noul sediu se va produce la mijlocul lunii ianuarie, data pina la care publicarea ziarului va fi asigurata de Ringier Romania.

Conform reprezentantilor companiei din Pache Protopopescu, tranzactia include transferul titlului, al tuturor marcilor adiacente, precum si al tuturor domeniilor online.

Chiar daca s-au dat asigurari ca echipa editoriala va avea un loc caldut sub noul patron pentru o perioada de minimum sase luni, in ograda lui Sirbu nu se vor mai regasi totusi redactorul-sef Dorin Chiotea si directorul editorial Cristian Topescu. „Sint bucuros sa pot pastra in cadrul Ringier Romania pe unul dintre cei mai valorosi, dedicati si loiali oameni, Dorin Chiotea", s-a rezumat sa consemneze Alexander Theobald, directorul general Ringier Romania. Locul lui Chiotea urmeaza sa fie ocupat de catre Dan Filoti, actualul redactor-sef adjunct „ProSport".

„Aceasta achizitie inseamna readucerea brandului ProSport acolo unde ii este locul si un nou inceput. Initial va fi o investitie care merita si un pas inainte in termeni de cota de piata. Pe termen mediu va fi un business de succes", a parafat transferul Cosmina Noaghea, director general Publimedia International. De partea cealalta, Alexander Theobald lasa sa se inteleaga ca titlul cedat nu facea parte din planurile de viitor ale Ringier: „Anul 2007 a fost unul de consolidare pentru Ringier Romania. In 2008 vom implementa o serie de proiecte majore cu impact pozitiv asupra sustenabilitatii si dezvoltarii afacerii".

Aparut pe piata in 1997, „ProSport" a intrat in 2003 in portofoliul Ringier, mutare care s-a lasat cu demisia echipei conduse de Catalin Tolontan. Cu Dorin Chiotea la timona sint lansate editiile de Banat, Moldova si Oltenia.