Incidentele la derby-ul Steaua - Dinamo puteau fi mult mai grave daca planul huliganilor ar fi fost dus la bun sfårsit. Conform unei dezvaluiri facute de un fan dinamovist, 'cåinii rosii>> intentionau sa puna foc peluzei, dar s-au trezit
Incidentele la derby-ul Steaua - Dinamo puteau fi mult mai grave daca planul huliganilor ar fi fost dus la bun sfårsit. Conform unei dezvaluiri facute de un fan dinamovist, 'cåinii rosii>> intentionau sa puna foc peluzei, dar s-au trezit in ziua meciului fara materialul inflamabil.

La 10 ani dupa ce au incendiat peluza stadionului Ghencea, huliganii care sustin ca iubesc formatia Dinamo au incercat sa repete schema, pentru a crea probleme Stelei la partida din Liga Campionilor cu Slavia Praga. Conform dezvaluirilor unui membru al nucleului dur al galeriei dinamoviste, cativa fani ai formatiei Dinamo au patruns vineri in complexul sportiv Ghencea, unde au aruncat peste gardul care separa intrarea spre peluza, pe spatiul verde, mai multe sticlute pline cu lac nitrocelulozic. S-au folosit niste sticle dintr-un plastic opac, pentru a nu se putea vedea daca acestea contin vreun lichid. Turnat peste scaunele din plastic si, ulterior, aprins, lacul de mobila ar fi produs un incendiu devastator. In ziua meciului, cand au patruns pe stadion, ultrasii au avut surpriza sa constate ca stratagema lor nu a tinut si cineva i-a lasat far a materialul inflamabil. Oficialii firmei care asigura paza stadionului ne-au declarat ca nu s-a descoperit nici un fel de recipient care sa contina lac, fiind posibil ca unii dintre oamenii care se ocupa de curatenia stadionului sa-si fi facut datoria si, astfel, sa fi zadarnicit tentativa de incendiere. “Agentii nostri nu au gasit nici o sticla cu un continut suspect in momentul in care au preluat obiectivul, asa ca infirmam aceste zvonuri. Trebuie insa sa facem cateva precizari. Conform legii, agentii unei firme private de paza si protectie nu au voie sa faca un control corporal amanuntit. Facem doar o perchezitie sumara si daca descoperim ceva suspect la un spectator, il predam politistilor sau jandarmilor. Asa am descoperit si la partida de sambata cativa spectatori care aveau lipite de picior fumigene. Au fost chemati jandarmii si acestia au trecut la un control detaliat. In ceea ce priveste chestiunea tricourilor cu insemnele firmei noastre, suporterii si-au procurat tricouri albastre dintr-un complex comercial, dupa care au mers si le-au inscriptionat cu BGS. In momentul in care au ajuns in tribune le-au dat foc pentru a demonstra ca nu se tem de noi si, probabil, pentru a ne sfida”, ne-a declarat Roxana Bichis, director comunicare si relatii publice in cadrul BGS.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.