Saptamana aceasta la Hollywood a inceput ceremonia decernarii premiilor Gotham, acordate anual de Independent Feature Project, o organizatie nonprofit fondata in 1979, care sprijina o anumita categorie de realizatori de film, cei independenti.
La gala de anul acesta au fost onorate cinci personalitati din cinematografia mondiala: criticul Roger Ebert, actorul Javier Bardem, regizoarea Mira Nair, scenaristul Mark Friedberg, presedintele IFC Entertainment, Jonathan Sehring, si primarul orasului New York, Michael Bloomberg.


DIVERSITATE. Pelicula "Into the Wild", de Sean Penn, a primit titlul de cel mai bun film la cea de-a 17-a editie a premiilor Gotham, una dintre cele mai prestigioase distinctii acordate de cinematografia americana independenta. Cel mai bun debut a revenit actritei Ellen Page, pentru rolul unei adolescente americane care se confrunta cu o sarcina nedorita, in pelicula "Juno", care a castigat si Marele premiu la Festivalul de film de la Roma, la sfarsitul lunii octombrie. Craig Zobel a primit premiul pentru cel mai de succes regizor, pentru pelicula de debut "Great World of Sound",iar "Sicko", in regia controversatului regizor Michael Moore, a primit premiul pentru cel mai bun documentar. "Frownland" a castigat distinctia numita ironic "pentru cel mai bun film care nu este difuzat la un cinematograf de langa tine".