Nici medalia Vaticanului, nici scandalul european cu nepoata lui Mussolini nu i-au ajutat lui CV Tudor la europarlamentare. Sfirsitul tribunului a inceput duminica.

Speriat, CV Tudor a anuntat ca va iesi din Parlament cu partid cu tot, fiindca ar fi fost furat la alegeri. Asta pentru a preintimpina reactii de tip Funar, care simte ca se apropie vremea lui in PRM. Fostul primar al bancilor tricolore din Cluj si-a declarat nemultumirea dupa alegerile de duminica si a spus, cu de la el putere, ca in partid va urma o analiza a situatiei actuale. Vicepresedintele Lucian Bolcas s-a ferit sa comenteze anuntul retragerii din Parlament, dar si-a anuntat „no comment"-ul pe un ton care ii tradeaza nemultumirea fata de decizia lui CVT. In schimb, Daniela Buruiana, fosta adepta neconditionata a presedintelui PRM, a ales a treia cale. A declarat furioasa ca isi da demisia din functia de secretar general al partidului, dar nu si din PRM, acuza „echipa de batrinei din conducere" ca a dus la anchilozarea partidului si nu se lasa dusa din Parlament cu nici un pret. In agitata facatura a lui Vadim s-a trezit independenta. Si cum singurele mijloace de a si-o afirma le-a invatat de la el, ii da acum in cap cu propriile lui arme. De altfel, se pare ca cei mai multi parlamentari peremisti nu vor sa dea drumul vrabiei din mina, de dragul unei tot mai improbabile victorii pe gardul pe care vrea sa se cocoate CVT. Tocmai pentru ca a anticipat eventualele dezertari, scirbitul Vadim a impartit preventiv apele in partid - cine il urmeaza, bine, cine nu, sa se faca independent!

Aici se ascunde, in realitate, incercarea lui de a inabusi din fasa o eventuala revolta in partid: tot mai agitatul tribun le arata cu anticipatie usa nemultumitilor, stiind ca nu mai are forta sa se lupte cu ei. Pina si aria hotiei, pe care CVT o interpreteaza de zece ani incoace, suna tot mai scirtiit, in ciuda faptului ca ex-trubadurul ceausist ar putea s-o interpreteze si de-a-ndaratelea.

Chiar daca ameninta cu demisia din Parlament, cu siguranta ca Vadim nu se va tine de cuvint. Parasit de inspiratie, medaliatul de Papa Benedict a ajuns sa foloseasca serviciile ghicitoarelor pentru a-si dibui un viitor tot mai nesigur. Fosta locomotiva a PRM a ajuns o drezina la care nu se mai uita nici remorcabilii pe viata, care si-au dat seama ca tribunul pufaie si incearca sa-i abureasca de pe linia moarta.