Tip Top se extinde prin franciza. Compania, care vrea 35 de unitati numai in Bucuresti, va investi anul viitor pana la 3,2 milioane de euro in dezvoltarea retelei de cofetarii. "Conform planului pentru 2008, dorim sa ajungem la un numar de 35 de magazine in Bucuresti si 10-12 unitati in judetele limitrofe sau apropiate Bucurestiului. De asemenea, vom initia un program de franciza sub brand-ul Tip Top, investitiile necesare numai pentru deschiderea noilor unitati proprii, fiind estimate la aproximativ 2,7-3,2 mililoane de euro", au declarat reprezentantii Tip Top, citati de NewsIn.
Acestia cred ca zona geografica de extindere este dictata doar de raportul dintre distanta si timpul de livrare, dar si de gradul de perisabilitate al produselor. In prezent, Tip Top detine 18 magazine in Bucuresti si doua magazine in Targoviste si Pitesti. Investitia medie pentru o unitate este cifrata in functie de locatie si suprafata la 80.000-120.000 euro, suprafata de vanzare per magazin este de 30-60 metri patrati, iar suprafata totala a unui magazin este cuprinsa intre 100-350 metri patrati.Fabrica de 12,8 milioane euroTip Top va inaugura la inceputul lunii aprilie 2008 noua sa fabrica din Bucuresti. Unitatea, una dintre cele mai mari de acest fel din Europa, va necesita investitii de 12,8 milioane de euro.
Compania, care anuntase in vara un buget de circa opt milioane de euro, a suplimentat fondurile pentru dotarea acesteia cu tehnologie de varf in productia de cofetarie-patiserie si semipreparate-semicongelate.
In prezent, compania Tip Top detine si o fabrica de biscuiti al carei cost, in urma retehnologizarii si automatizarii a ajuns la 4,6 milioane de euro. Aceasta unitate produce biscuiti vrac si biscuiti ambalati marca Conty. "Pe piata interna, cele doua game de biscuiti au o cota de piata in crestere, iar pe piata externa, cu brand-ul Conty suntem prezenti cu rezultate foarte bune in Ungaria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Slovenia, Slovacia", au adaugat reprezentantii Tip Top. Acestia estimeaza pentru anul 2007 o cifra de afaceri de 25-27 milioane de euro, reprezentand o crestere de aproximativ 23% fata de anul trecut.