PSD nu va participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu, a declarat, marti, presedintele partidului, Mircea Geoana, care a spus ca, atata vreme cat Palatul Cotroceni este "sediul de campanie al PD si PLD", acolo nu se pot gasi for
PSD nu va participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu, a declarat, marti, presedintele partidului, Mircea Geoana, care a spus ca, atata vreme cat Palatul Cotroceni este "sediul de campanie al PD si PLD", acolo nu se pot gasi formule consensuale.

Geoana a precizat ca PSD nu va participa la consultarile initiate pentru joi de presedintele Traian Basescu. "Atata vreme cat Palatul Cotroceni este sediul de campanie al PD si al PLD, nu cred ca este un loc in care sa putem gasi formule consensuale. Presedintele Romaniei a demonstrat si in aceasta campanie ca nu este decat sef la PD si la PLD", a spus liderul social-democrat.

Geoana a motivat refuzul PSD de a participa la consultari prin faptul ca, in mod "ipocrit si nefiresc", seful statului nu a amintit deloc, in campania pentru referendum, ca a supus vointei electoratului un proiect de lege promovat de social-democrati.

Un alt motiv al refuzului PSD invocat de liderul social-democrat este ca PSD nu este dispus sa participe alaturi de PD la o asemenea consultare, Geoana acuzandu-i pe democrati de "ipocrizie", intrucat acestia au anuntat ca vor depune la Parlament un proiect de lege pe votul uninominal similar celui avansat de PSD, desi in Comisia de cod electoral au votat impotriva variantei social-democratilor. "Este un dublu limbaj, un dublu standard si nu suntem dispusi sa intram in jocuri de acest gen. Il declinam, cu respect, dar cu fermitate", a mai spus Geoana.

El a mentionat ca va trimite presedintelui, in cursul zilei de marti, o scrisoare deschisa in care va anunta decizia PSD de a refuza invitatia la consultarile initiate de Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.