O batrana din Craiova poate fi un bun exemplu pentru orice tanar care din comoditate prefera sa lase la o parte cartea si sa aleaga in viata oricare alt drum. Desi are varsta de 70 de ani, Zoia Dinulescu a ales sa urmeze o facultate. Si asta pentru
O batrana din Craiova poate fi un bun exemplu pentru orice tanar care din comoditate prefera sa lase la o parte cartea si sa aleaga in viata oricare alt drum. Desi are varsta de 70 de ani, Zoia Dinulescu a ales sa urmeze o facultate. Si asta pentru ca asa ii cereau noile norme europene pentru meseria pe care o practica. Varsta nu a fost o piedica pentru a se inscrie la o forma de invatamant superior si nici pentru a invata la examenele impuse. Asa ca Zoia Dinulescu este acum studenta la zi in anul II la Facultatea de Agronomie.
Ambitia, dar si dorinta de a-si intretine copilul, au impins o craioveanca de varsta a treia sa mearga la facultate. La cei 70 de ani, femeia este studenta la zi, in anul II, la Facultatea de Agronomie, Sectia masuratori terestre si cadastru. in primii doi ani de studentie, Zoia nu a picat niciun examen si a facut tot posibilul sa participe la toate cursurile si laboratoarele desfasurate la institutia de invatamant. Atat colegii, cat si profesorii, au primit-o cu caldura in mijlocul lor si au admirat ambitia de a continua studiile, chiar si la o varsta inaintata. Zoia Dinu lescu incearca sa-si ajute colegii mai tineri si le divulga secretele meseriei din experienta sa de peste 40 de ani. “Profesorii si colegii m-au inconjurat cu multa caldura. Ma respecta, ma admira si imi cer sfaturi in legatura cu aceasta meserie, pe care eu o practic de ani buni”, a spus Zoia Dinulescu.

Integrarea a obligat-o sa mearga la facultate


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.