Majoritatea romanilor sunt preocupati de calitatea alimentelor vandute in tara si au o parere proasta despre produsele modificate genetic sau care contin aditivi alimentari, numarul celor care apreciaza astfel de alimente fiind de maximum 10% din to
Majoritatea romanilor sunt preocupati de calitatea alimentelor vandute in tara si au o parere proasta despre produsele modificate genetic sau care contin aditivi alimentari, numarul celor care apreciaza astfel de alimente fiind de maximum 10% din totalul consumatorilor.

Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat in luna noiembrie de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, pe un esantion de 1.153 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei.

Potrivit sondajului, aproape toti consumatorii au auzit ca exista alimente care includ substante numite generic E-uri - aditivi alimentari - sau ca sunt comercializate produse modificate genetic, iar 86-88% au o parere destul de proasta sau foarte proasta despre aceste alimente. Doar 6% dintre respondenti au o parere buna fata de alimente modificate genetic, in timp ce numarul persoanelor care apreciaza aditivii alimentari nu depaseste 10% din totalul intervievatilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.