O batrana in varsta de 71 de ani, din Gadinti, judetul Neamt, revendica nici mai mult, nici mai putin decat Cetatea Noua a Romanului, zidita de Stefan cel Mare intre anii 1466-1483. Didina Aionesei s-a prezentat la primaria comunei cu acte de mosten
O batrana in varsta de 71 de ani, din Gadinti, judetul Neamt, revendica nici mai mult, nici mai putin decat Cetatea Noua a Romanului, zidita de Stefan cel Mare intre anii 1466-1483. Didina Aionesei s-a prezentat la primaria comunei cu acte de mostenire lasate de tatal ei, printre terenurile pretinse a fi retrocedate numarandu-se si cel pe care se afla amplasate ruinele cetatii mentionate mai sus. Departe de a-si da seama de ridicolul situatiei, batrana sustine cu vehementa ca cetatea si terenul aferent i se cuvin de drept. „Stramosii mei au locuit aici timp de sute de ani, iar tatalui meu i s-a recunoscut, inca de pe vremea lui Iuliu Maniu, dreptul asupra pamantului pe care se afla cetatea“, a spus femeia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.