Are 19 ani, este membru al miscarii legionare de 2 ani, vrea sa ajute la crearea “omului nou” si spune ca este gata sa-si dea viata pentru patrie. Razvan Bimbasa este unul din cei care a purtat steagul national la comemorarea capeteniei
Are 19 ani, este membru al miscarii legionare de 2 ani, vrea sa ajute la crearea “omului nou” si spune ca este gata sa-si dea viata pentru patrie. Razvan Bimbasa este unul din cei care a purtat steagul national la comemorarea capeteniei legionare. Aproximativ 50 de oameni au mers sambata in padurea Tancabesti sa-i spuna “Capitanului” ca nu l-au uitat. Pe Drumul National 1 era o ceata de abia se vedea la cativa metri in fata. La lizera padurii Tancabesti, langa localitatea cu acelasi nume, cei 50 de membri ai partidului “Pentru Patrie” sau doar simpatizanti ai miscarii legionare s-au oprit in fata unei troite. Pe ea sunt cioplite, alaturi de numele “Capitanului”, numele altor 13 capetenii legionare, - asa zisii Nicadori si Decemviri - asasinati acolo cu 69 de ani in urma. Razvan, imbracat cu camasa verde si cu o centura lata peste haina, statea in dreapta portretului lui Codreanu, cu steagul in mana, in pozitie de onor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.