Incalcand Carta Universitara, Ministerul Educatiei continua sa-l mentina in functia de rector al Universitatii de Vest din Timisoara pe prof. dr. Ioan Mihai, chiar daca acesta se afla in atentia DNA.

Auditorii din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, care au intreprins un control prelungit la Universitatea de Vest din Timisoara, si-au prezentat rapoartele finale. Acestea l-au scos „basma curata“ pe rectorul institutiei, prof. dr. Ioan Mihai (foto).

Conducatorul universitatii a fost reclamat la minister, in luna mai, de mai multe cadre universitare care fac parte din Grupul pentru Reforma Universitara, ca prin abuzurile patronate aduce prejudicii de imagine uneia dintre cele mai prestigioase universitati din tara. Reprezentantii MECT sustin in notele de constatare ca, desi rectorul Ioan Mihai e cercetat de DNA, aceasta situatie nu aduce prejudicii de imagine universitatii si isi exprima increderea ca ancheta va fi dusa corect pana la capat. Mai mult, acestia „constata“ in ceea ce-l priveste pe prof. dr. Ioan Biris, decanul Facultatii de Stiinte Politice, ca trecutul sau de mare activ ist comunist nu impieteaza cu nimic activitatea sa academica.