Liderul miscarii ruse de opozitie Garry Kasparov, liderul national-bolsevicilor Eduard Limonov, militantul pentru drepturile omului Lev Ponomarev si liderul partidului de opozitie SPS Maria Gadar au fost arestati sambata la Moscova in timpul unei ma
Liderul miscarii ruse de opozitie Garry Kasparov, liderul national-bolsevicilor Eduard Limonov, militantul pentru drepturile omului Lev Ponomarev si liderul partidului de opozitie SPS Maria Gadar au fost arestati sambata la Moscova in timpul unei manifestatii anti-Putin, transmite AFP.
Kasparov, fost campion mondial la sah si liderul miscarii de opozitie Cealalta Rusie, a fost arestat in timp ce incerca sa ajunga la Comisia Electorala Centrala cu un grup de partizani, pentru a denunta alegerile legislative "incorecte" din 2 decembrie. Dupa ce a fost impins intr-un perete de catre scutieri, Kasparov a fost urcat cu forta intr-un vehicul al politiei care avea geamurile camuflate, in timp ce manifestantii si jurnalistii erau respinsi violent. Odata urcat in vehicul, Kasparov a facut semnul victoriei, in timp ce multimea striga "Libertate, libertate!". El a fost dus la comisariatul de la Basmanni impreuna cu alte cinci persoane, iar telefoanele mobile le-au fost confiscate, a declarat o colaboratoare a lui Kasparov. Potrivit Liudmilei Mamina, de la Cealalta Rusie, liderul nat ional-bolsevicilor Eduard Limonov, militantul pentru drepturile omului Lev Ponomarev si Maria Gaidar, fiica fostului premier Egor Gaidar, membra a partidului liberal de opozitie SPS, au fost de asemenea arestati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.