Un vanzator german de antichitati, care a murit la varsta de 67 de ani, se considera urmasul lui Vlad Tepes. Omul sustine ca a fost adoptat de o femeie care spunea ca este descendenta celui care a inspirat personajul Dracula din romanul lui Bram Sto
Un vanzator german de antichitati, care a murit la varsta de 67 de ani, se considera urmasul lui Vlad Tepes. Omul sustine ca a fost adoptat de o femeie care spunea ca este descendenta celui care a inspirat personajul Dracula din romanul lui Bram Stoker, scrie "The Telegraph", in sectinea de necrologuri. La inceputul anilor '70, germanul Otto Berbig vindea antichitati cand a intalnit-o pe Ekaterina Olympia Kretzulesco, care spunea ca este descendenta voievodului Tarii Romanesti, Vlad Tepes al-III-lea (1431-1476), care l-a inspirat pe Bram Stoker sa scrie celebul roman despre contele Dracula. Ekaterina nu avea copii si dorea sa asigure perpetuarea neamului sau. Datorita aspectului lui Berbig, par negru carliontat, mustata stufoasa, ce-i dadea o infatisare tipica Transilvaniei, Ekaterina l-a adoptat si l-a botezat Vlad Dracula Rudolphe, Printul Kretzulesco al Transilvaniei si Valahiei. "Printul" si-a preluat noua identitate cu entuziasm. In 1995 si-a cumparat o casa-palat la marginea Berlinului, la Schenkendorf, unde organiza petreceri "sangeroase". Realizate &ici rc;mpreuna cu reprezentantii Crucii rosii, petrecerile erau o incercare de incuraja donarea de sange.
Sute de oameni au venit la casa lui Kretzulesco pentru a-l vedea pe print cum se ridica din sicriu. Gazda isi invita apoi musafirii la cocktail-uri. A organizat si petreceri cu tematica medievala si lecturi de povesti cu fantome.
Kretzulesco, pe numele real Ottomar Berbig, s-a nascut pe 10 octombrie 1940 la Berlin si era fiul unui croitor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.