Oprah Winfrey si Bernard Pivot sunt probabil cazuri rare, dar in general un moderator de televiziune moare repede pe sticla. Cu atat mai mult cu cat emisiunea moderata e una - idealul universului TV - de divertisment. Toate discutiile de la televizor
Oprah Winfrey si Bernard Pivot sunt probabil cazuri rare, dar in general un moderator de televiziune moare repede pe sticla. Cu atat mai mult cu cat emisiunea moderata e una - idealul universului TV - de divertisment. Toate discutiile de la televizor trebuie sa faca lumea sa rada, diferenta e de nuanta. Una e sa razi pitecantropic la Ciao Darwin, alta e sa hohotesti irepresibil la Cronica Carcotasilor, sau sa zambesti nostalgic la Divertisii de duminica seara. O emisiune de divertisment e insa foarte greu de moderat, pentru ca rasul nu trebuie sa fie aici un efect secundar, ci scopul. Asta a facut Teo ani de zile, mai intai alaturi de Mircea Badea, apoi alaturi de ea insasi, cu egoul crescut invers proportional cu dimensiunile propriului volum. Teo este, vizibil, o tipa desteapta. E singura din showbiz care stie sa-si faca un invitat incuiat sa apara daca nu inteligent macar simpatic. Vedetele romanesti fiind in general falsuri, Teo a facut un efort considerabil, de-a lungul anilor, pentru a se pune bine cu toate. Oricum, la un raport excelent intre debit verbal, coerenta si umor, vedetele respective nu erau adesea decat decorul prin care Teo se vantura insotita de trena-i feminina - Tantica - ca un duh vesel... Ei, dar duhul asta stie prea bine ce face. si cand le chema pe printesele tari in gura de la Bordo, dar si pe printul tare-n spate Nastase (pe vremuri).
Cand singura ratiune a discursului tau e sa provoace rasul, cea mai sigura metoda de a te curata este sa-ti schimbi locul. Teo avea un rost impreuna cu tot tacamul: segmentul orar, postul de televiziune, relatiile dintre invitati si imaginea lor difuzata de respectivul post. Teo era un construct; unul care nu-si poate lua catrafusele ramanand el insusi; fara domiciliu, Teo nu s-a mutat, ci a devenit altceva. Bun. Pe locul al doilea in ierarhia motivelor de sinucidere mediatica este schimbarea de domiciliu urmata de continuarea aceluiasi proiect. Adio, dar raman cu mine. Teo a mai incercat sa faca pe Teo la Romantica, dar ce-are ea cu romantismul? A pierdut. Acum a ajuns la Prima. Revenita din exilul intr-o televiziune familiala, cu imaginea sifonata, uitata de cei care se uitau la ea ca sa-i vada pe carnatii din jurul lui Florin Salam si deopotriva de cei care-si amintesc ca Teo a facut o facultate pe vremea cand sa fii student insemna mai mult decat sa nu fi oligofren, fostul fanion al PRO TV-ului n-are nici o sansa ca partener-carcotas. Fie si pentru ca Huidu si Gainusa n-o scuteau deloc pe vremuri. Nu stiu ce-o sa se aleaga de ea, poate renunta si intra-n afaceri, poate-si publica memoriile de pe platou, nu mai conteaza; praful ales si de Vacanta Mare, si de trupa din La Bloc. De asta-i frumoasa televiziunea, ca media ei africana de viata face ca niciodata sa n-avem impresia, necum convingerea, ca ar exista ceva pentru totdeauna.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.