In statiunile din Ardeal, majoritatea locurilor sunt deja ocupate pentru perioada sarbatorilor de iarna. Preturile practicate in hotelurile, vilele si pensiunile din zona variaza intre 499 lei si 533 euro/persoana, pentru un pachet de servicii de cinci nopti, care include cazare, mic dejun si cina festiva din seara de Revelion.

„Cine doreste sa-si petreaca Craciunul si Revelionul


intr-una dintre aceste statiuni, face rezervarile din timp, cel putin din luna septembrie. 95% dintre clientii nostri provin din Romania, strainii ne-au solicitat mai putin anul acesta“, ne-a declarat managerul Biroului de Cazare din Odorheiu Secuiesc, Gal Tibor. Potrivit acestuia, in statiunea Sovata, judetul Mures, toate locurile sunt deja ocupate. Cei care au dorit sa-si inchirieze o „casa la cheie“ pentru patru nopti in Sovata au platit intre 850 si 2.890 de euro. Hotelul Danubius din aceeasi statiune a oferit un pachet de sase nopti de cazare, pensiune completa, incluzand cina festiva de Revelion si carnaval pe data de 1 ianuarie, pentru 533 euro/persoana. Pentru acest tarif, clientii pot utiliza si piscina, sauna si jacuzzi din interiorul hotelului.

„Si statiunile harghitene sunt extrem de cautate de turistii romani. Atractia principala a acestora sunt partiile de schi, iar interesul este foarte mare pe plan national“, a mai afirmat Gal Tibor. El a precizat ca in Baile Harghita locurile au fost rezervate in totalitate, pretul unui sejur de cinci zile in perioada sarbatorilor fiind intre de 1.500 euro/cinci nopti/casa (cu posibilitate de cazare a noua persoane) si 12.100 lei pentru cazarea a maximum 63 de persoane, timp de cinci nopti.