Guvernul danez a anuntat ca va organiza, anul viitor sau cel tirziu in 2009, un nou referendum privind adoptarea monedei euro. Danemarca a respins, in 1992, Tratatul de la Maastricht, care instituia Uniunea Economica si Monetara. Tratat


Guvernul danez a anuntat ca va organiza, anul viitor sau cel tirziu in 2009, un nou referendum privind adoptarea monedei euro. Danemarca a respins, in 1992, Tratatul de la Maastricht, care instituia Uniunea Economica si Monetara. Tratatul a fost adoptat doar dupa ce Danemarca a primit dreptul de a nu adopta moneda euro, precum si concesii in privinta cetateniei europene, a justitiei si afacerilor interne si a apararii comune. In cadrul unui referendum din 2000, danezii au refuzat pentru a doua oara adoptarea euro. Premierul Anders Fogh Rasmussen, proaspat ales pentru un nou mandat, nu a precizat daca referendumul le va cere cetatenilor sa se pronunte pentru renuntarea la fiecare dintre cele patru concesii in parte sau daca referendumul va contine o singura intrebare, inglobind cele patru derogari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.