1.600 de profesori din toata tara si de toate specializarile vor urma saptamina viitoare cursuri de utilizare a programului Think.com, oferite de compania multinationala Oracle.

"Este cea mai complexa initiativa educationala dedicata
1.600 de profesori din toata tara si de toate specializarile vor urma saptamina viitoare cursuri de utilizare a programului Think.com, oferite de compania multinationala Oracle.

"Este cea mai complexa initiativa educationala dedicata elevilor de gimnaziu si de liceu. Scolile vor introduce programul Think.com sub forma unui curs optional sau ca activitate extracurriculara, indiferent de specializarea acestora. De acest program vor beneficia aproximativ 160.000 de elevi", spune Stefan Cojanu, managing director Oracle Romania.

Elevii construiesc pagini web pe care le folosesc pentru a lucra la teme date si pot lua legatura cu alti elevi sau profesori inscrisi in program din toata lumea. Accesul la platforma Think.com se realizeaza pe baza de nume de utilizator si parola si se desfasoara sub supravegherea stricta a profesorilor. Programul a fost implementat ca proiect pilot in 16 scoli in 2006, iar anul acesta este acreditat la nivel national de catre Ministerul Educatiei.

Think.com este un serviciu gratuit, care utilizeaza capabilitatile bazei de date Oracle pentru a gazdui, gestiona si opera la distanta continutul pe un server din Statele Unite. Componenta de pagina web permite profesorilor si elevilor sa schimbe informatii in cadrul comunitatii protejate sau sa isi posteze lucrarile proprii pentru a fi citite si de alti elevi. Think.com are aproximativ 6.000 de scoli membre din 26 de tari din toata lumea si este utilizat de aproximativ 275.000 de elevi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.