Compania Nationala Posta Romana acuza Curtea de Conturi ca si-a depasit atributiile si a intocmit un raport tendentios, cand a verificat contractele de asigurare ale societatii. Curtea a descoperit ca un contract cu Astra Asigurari acoperea 10 milioa
Compania Nationala Posta Romana acuza Curtea de Conturi ca si-a depasit atributiile si a intocmit un raport tendentios, cand a verificat contractele de asigurare ale societatii. Curtea a descoperit ca un contract cu Astra Asigurari acoperea 10 milioane de postasi, adica jumatate din populatia tarii. Oficialii au explicat ca e vorba de o eroare - trei zerouri in plus - care nu le apartine.

"In perioada semnarii politei cu Astra SA, in cadrul companiei lucrau 10.453 de factori postali. Prima de asigurare s-a platit pentru valorile transportate de acestia, si nu pentru cele zece milioane de factori postali, cum a spus domnul Cozmin Gusa. Intr-adevar, in documentele care au circulat intre cele doua companii a existat o eroare materiala, si anume adaugarea a trei zerouri la numarul total de factori postali, insa greseala nu ne apartine", s-a justificat intr-o conferinta de presa Dan Mihai Toader, directorul general al Postei.
Raportul Curtii de Conturi a fost dat publicitatii de liderul PIN, Cozmin Gusa, in urma cu patru zile. Directorul Postei a mai adaugat ca polita de asigurare valoreaza aproximativ 6 milioane de lei, nu de euro, asa cum a afirmat Cozmin Gusa. Societatea de asigurari Astra apartine omului de afaceri Dan Adamescu.
Liderul PIN a mai afirmat ca in afacerile cu Posta sunt implicati mai multi ministri ai Guvernului Tariceanu, pe care DNA ii are in cercetari. Conform directorului, Posta Romana a depus o sesizare penala la DNA, impotriva auditorilor de la Curtea de Conturi, si s-a plans la presedintele acesteia, precum si Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.