Politistii din Prahova au dat 334 de solutii de neincepere a urmaririi penale (NUP) in tot atatea dosare penale inregistrate cu autori neidentificati.
In urma unei verificari, ofiterii Corpului de Control al ministrului Internelor au propus cer
Politistii din Prahova au dat 334 de solutii de neincepere a urmaririi penale (NUP) in tot atatea dosare penale inregistrate cu autori neidentificati.
In urma unei verificari, ofiterii Corpului de Control al ministrului Internelor au propus cercetarea prealabila a sefului Inspectoratului Prahova, comisar-sef Iulian Gheorghe Bach, impreuna cu alti 11 politisti cu functii de conducere, pentru neglijenta. Surse din cadrul Inspectoratului Prahova ne-au declarat ca acest control de la Bucuresti miroase a rafuiala politica. Controlul a inceput in urma cu 5 luni si ar viza postul lui Bach, care, potrivit acelorasi surse, este sprijinit de democrati. "Responsabil" de cercetarea comisarului-sef ar fi adjunctul acestuia, comisar Ionel Trandafirescu, apropiat al PNL. "Pana in acest moment nu am primit nici o instiintare cu privire la concluziile raportului efectuat de minister. Trebuie facuta probatiunea pentru cele 334 de dosare care au primit NUP. Ca sef, nu ai dreptul de imixtiune intr-un dosar penal. Activitatea de cercetare penala este supravegheata de procuror. Mi se pare un nonsens sa acuzi un sef pentru ceva ce nu intra in competentele sale. Controlul s-a declansat cat eu eram in concediu de odihna. Cu toate ca a durat foarte mult, nu au lasat nimic scris", ne-a declarat comisarul Iulian Bach.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.