>> Bancile propun clientilor seriosi linii noi de finantare pentru imprumuturile piperate.

>> Nu este vorba de filantropie, ci de dorinta de a stopa migratia spre concurenta. Deghizata sub numele de fidelizare, Raiffeisen Bank incearc
>> Bancile propun clientilor seriosi linii noi de finantare pentru imprumuturile piperate.

>> Nu este vorba de filantropie, ci de dorinta de a stopa migratia spre concurenta. Deghizata sub numele de fidelizare, Raiffeisen Bank incearca sa-si pastreze clientii agatati in trecut la dobanzi piperate si fixe, oferindu-le anticipat alternative de refinantare. Acestia vor beneficia de o suma suplimentara de bani, platind aceeasi rata lunara, banca aducand vechiul imprumut la conditii mai apropiate de piata. La alegerea clientului, sumele acordate pot fi chiar mai mari, astfel incat sa genereze si rate lunare mai consistente. Oferta este bine ambalata dupa principiile marketingului, clientii primind acasa "cecuri de fidelitate" sub forma unor oferte preaprobate ce contin sumele, scadenta, valuta, costurile noilor imprumuturi.
BCR ofera un serviciu de reincarcare a creditelor de consum aflate in derulare, cu suma deja rambursata. Serviciul este destinat clientilor BCR care au pe constiinta creditele de consum Divers BCR si Maxicredit BCR si care au rambursat cel putin jumatate din valoarea creditului acordat sau celor care au platit jumatate din numarul total de rate stabilite prin graficul initial de rambursare, emis la momentul acordarii imprumutului. Reincarcarea se face la dobanda din oferta actuala a bancii, sensibil mai scazuta decat cea la care s-a contractat vechiul imprumut in cazul in care acesta are o vechime mai mare de 1-2 ani. In plus, noul credit reincarcat beneficiaza de aceeasi dobanda chiar daca jumatate din suma de rambursat vine din vechiul imprumut. Alpha Bank are, la randul sau, un perpetuum mobile pentru debitori. Produsul Alpha Open propune doua linii de finantare: imprumuturi intre 5 si 10.000 euro (sau echivalent lei/dolari) cu scadenta maxima la 10 ani sau 10-150.000 euro cu o maturitate de 25 ani. Dupa o prima tragere, pe masura ce clientul ramburseaza o parte din credit, acesta poate opta sa isi majoreze debitul daca l-a incoltit subit nevoia de consum. Trebuie indeplinite doua conditii: suma minima reincarcata trebuie sa fie de 1.000 euro sau echivalent in lei, iar soldul creditului impreuna cu suma reincarcata nu trebuie sa depaseasca valoarea creditului initial. Cine apeleaza la aceasta solutie poate fie sa mentina constanta rata si sa prelungeasca scadenta imprumutului, fie sa creasca rata lunara mentinand sau micsorand scadenta. Pentru a beneficia de oferta bancii, solicitantii trebuie sa aibe o vechime minima la actualul loc de munca de 6 luni sau minim un an de experienta in cadrul profesiilor liberale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.