Nicolaescu da dovada de inconsecventa. Spre deosebire de declaratiile date in cazul Patriarhului Teoctist, acum spune ca intreaga responsabilitate in cazul copilului Sebastian este a Colegiului Medicilor, pe care il acuza din start de incompetenta.<
Nicolaescu da dovada de inconsecventa. Spre deosebire de declaratiile date in cazul Patriarhului Teoctist, acum spune ca intreaga responsabilitate in cazul copilului Sebastian este a Colegiului Medicilor, pe care il acuza din start de incompetenta.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a bravat declarand ca ministerul va plati 50.000 de euro pentru tratamentul in strainatate al lui Sebastian, copilul care s-a ales cu handicapuri multiple la nastere, din neglijenta personalului de la Spitalul Universitar, asa cum sustin parintii acestuia. „As vrea sa nu se faca din aceasta un obicei si vreau sa spun ca responsabilitatea vizavi de comportamentul medicilor in timpul actului medical revine in exclusivitate Colegiului Medicilor“, a spus Nicolaescu. Mai mult, ministrul a criticat dur Colegiul, spunand ca este convins ca acesta nu isi face datoria. Ministrul da dovada de inconsecventa. Intr-un alt caz extrem de mediatizat, cel al mortii Patriarhului Teoctist, Eugen Nicolaescu declara ca asteapta „ca toate documentele sa fie analizate corect, obiectiv si, mai ales, in spiritul legii“. Dupa inmormantarea Patriarhului, a dispus o ancheta a Ministerului Sanatatii la Clinica de Chirurgie si Transplant Renal Fundeni, pentru a stabili „modul in care au fost respectate anumite reglementari ale contractului cadru privind acordarea asistentei medicale, pentru ca Institutul Clinic Fundeni este unitate medicala de elita subordonata direct Ministerului Sanatatii“. Spitalul Universitar este si el subordonat direct MSP, dar acum Nicolaescu a ales sa nu se mai implice si sa lase conducerea spitalului sa realizeze ancheta interna.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.