Traditii plastice galatene
La Muzeul de Arte Vizuale din Galati este deschisa expozitia "Traditii ale artei plastice galatene", care se constituie intr-o selectie din operele unor importanti artisti care si-au adus contributia la dezvoltarea art
Traditii plastice galatene
La Muzeul de Arte Vizuale din Galati este deschisa expozitia "Traditii ale artei plastice galatene", care se constituie intr-o selectie din operele unor importanti artisti care si-au adus contributia la dezvoltarea artelor plastice din Galati, dar si la imbogatirea patrimoniului cultural national. Din expozitie nu lipsesc lucrari de pictura, sculptura si grafica, aflate in colectia muzeului, semnate de Nicolae Mantu, Lola Schmierer Roth, Georgeta Aramescu si Constantin Aramescu.
De la VeneTia la Galati
Expozitie de masti populare
La etajul 4 al centrului comercial "Modern Grand Center" din Galati este deschisa pana pe 30 noiembrie expozitia de masti populare realizate de Paul Buta. Mastile populare ale lui Paul Buta sunt renumite si in Piata San Marco, artistul fiind invitat sa participe la mai multe editii ale Festivalului de la Venetia. Arta lui Paul Buta pune in valoare arta populara din zona sudului Moldovei si a Dunarii de Jos, o zona in care o mare parte din traditii s-au pierdut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.