Multi se intreaba daca un meci intre doua echipe care nu se afla pe podium poate fi considerat derby. Ei bine, daca e vorba de un Steaua-Dinamo, da! Indiferent de locurile ocupate de cele doua echipe sau de competitia in care are loc meciul, aceasta
Multi se intreaba daca un meci intre doua echipe care nu se afla pe podium poate fi considerat derby. Ei bine, daca e vorba de un Steaua-Dinamo, da! Indiferent de locurile ocupate de cele doua echipe sau de competitia in care are loc meciul, aceasta disputa aduna la un loc imense orgolii, depasite la disputa din aceasta seara de dorinta de a aduna puncte. Pentru ca cine castiga isi relanseaza sezonul si poate spune ca pleaca in urmarirea primelor clasate, iar cine pierde rateaza cel putin turul, iar antrenorul isi vede postul in primejdie.
Starea de spririt din cele doua tabere este cel mai bine ilustrata de declaratiile celor doi antrenori. "Sper sa invingem si sa ajungem pana la iarna acolo unde ne este locul. Echipa care va reusi sa castige isi va creste increderea in propriile forte si vor urma si alte victorii. Speram sa fim noi. Cunosc foarte bine jucatorii de la Dinamo, iar Zenga pe cei de la Steaua", a spus Lacatus, care crede ca "daca batem Dinamo vom ajunge pe podium, va asigur eu. Daca vom pierde sau nu vom reusi sa castigam, putem sa ne luam adio de la podium in iarna asta".
La fel gandeste si Walter Zenga. "Un derby Steaua-Dinamo conteaza mult, e cel mai important meci pentru suporteri, pentru fotbalisti si e mai important sa castigi in fata unei rivale decat sa castigi campionatul. Linie se trage la sfarsit, nu la mijlocul drumului, dar baietii stiu ca orgoliul e in joc, numele, emblema, tot. Cine pierde va avea mari probleme in cursa pentru campionat."
Steaua are in continuare probleme de lot, mai vechilor indisponibili Radoi, Ghionea, Plesan sau Ochirosii alaturandu-li-se Nicolita, Iacob si Rada, medicii facand eforturi ca macar unul dintre ultimii trei sa fie recuperat. De partea cealalta, Dinamo se poate baza pe Moti si Radu stefan, asa ca Zenga este linistit. Meciul Steaua-Dinamo va fi condus la centru de Alexandru Deaconu. Jocul incepe azi la ora 20.30 si va fi transmis la Kanal D.

Eram mult mai linistit inainte, ca jucator, decat acum, ca antrenor, inaintea unui meci cu Dinamo."
Marius Lacatus

Noi ne respectam foarte mult fanii si vom face tot ce este posibil sa castigam acest meci si pentru ei."
Walter Zenga


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.