Tunica lu Mao Zedong sau costumele colorate ale The Beatles reflecta mentalitati si momente ale secolului 20.
Un cotidian britanic face topul tinutelor barbatesti care au marcat istoria.

Rochia alba, ridicata de vant, a lui Marilyn Mo
Tunica lu Mao Zedong sau costumele colorate ale The Beatles reflecta mentalitati si momente ale secolului 20.
Un cotidian britanic face topul tinutelor barbatesti care au marcat istoria.

Rochia alba, ridicata de vant, a lui Marilyn Monroe sau manusa pe care si-a scos-o Rita Hayworth, in rolul Gildei, intr-o scena de "striptease nonstriptease" desemnata cea mai sexy din cinematografia mondiala au facut istorie. "The Independent" demonstreaza insa ca exista si tinute barbatesti la fel de marcante, alegand zece care ilustreaza cel mai bine momente importante si curente ale secolului 20.
Din top nu lipsesc tinutele unor lideri politici, cum ar fi tunica inchisa pana la gat a lui Mao Ze-dong, la care chinezii au renuntat in anii '90, dar care este inca obligatorie in Coreea de Nord, sau costumul lui Winston Churchill. In 1940, Churchill a pozat pentru o fotografie intr-o costumatie care l-a facut sa semene cu un "sef mafiot din Chicago", tinand in mana o mitraliera Thompson, foarte populara intre gangsteri in timpul prohibitiei. Intr-un costum din stofa fina de lana, cu nelipsita havana, cu melon si papion cu picatele, Churchill transmite mesajul ca si un gentleman din clasele superioare este de temut atunci cand e chemat sa isi apere tara de invadatori.
Un alt costum cu tenta politica este cel adolescentilor africano-americani care au declansat revoltele din anul 1943, care s-au intins din Los Angeles pana in Harlem, propulsandu-l in fruntea miscarilor de masa pe Malcolm X.
Clasamentul este dominat de tinutele unor actori si cantareti celebri: costumele Armani ale lui Richard Gere din "American Gigolo", considerate chintesenta narcisismului anilor '80, tinutele membrilor formatiei Beatles din filmul "Noaptea unei zile grele", definitorii pentru stilul anilor '60, costumul de vagabond al lui Charlie Chaplin si costumul gri purtat de Cary Grant in filmul "Nord prin nord-vest", datorita caruia filmul a fost votat ca fiind productia cea mai plina de stil.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.