Produsul pentru micii intreprinzatori lansat de Raiffeisen Bank presupune costuri totale sub ofertele existente pe piata pentru persoane fizice.

Remarcam intr-un numar trecut, ca imprumutul cu dobanda zero pentru micii intreprinzatori lans
Produsul pentru micii intreprinzatori lansat de Raiffeisen Bank presupune costuri totale sub ofertele existente pe piata pentru persoane fizice.

Remarcam intr-un numar trecut, ca imprumutul cu dobanda zero pentru micii intreprinzatori lansat de Banca Transilvania aduce a card de credit. Acolo era vorba de un comision lunar de administrare de 1% care sa nu faca uitata de tot dobanda, dar oferta recenta a Raiffeisen Bank reduce costurile de administrare (3,5/luna ± un comision de mentenanta de 60-200 lei pe an) in favoarea unei dobanzi fixe de 19,5%/an. Produsul nu este mai ieftin decat "Credit 0%" de la Banca Transilvania, in ipoteza in care rambursarea intarzie mai mult de 45 zile. In caz contrar, se intra in perioada de gratie ca la orice card de credit si nu se mai plateste dobanda. In plus, si limitele de credit sunt mai generoase - 30.000 lei (pentru microintreprinderi) si 70.000 lei pentru IMM-uri medii, dar nu mai mult de 10% din cifra de afaceri lunara a companiei - fata de 35.000 lei. Cel mai ieftin card de credit pentru persoanele fizice este cel de la CEC, unde DAE este de 21%, fata de media ofertelor din piata care duce dobanda anuala efectiva la peste 25%. Raiffeisen a inghetat la randul sau DAE la 33% pentru persoanele fizice. Creditul se acorda pe o perioada de 24 de luni, iar la scadenta se poate prelungi. Suma minima de rambursat este de 10% din suma datorata bancii la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare, iar perioada de rambursare este de 15 zile calendaristice de la data generarii extrasului de cont.

PLUS
>> Se poate stabili
suma pe care o poate cheltui un angajat in functie de atributiile si responsabilitatile sale in firma.

>> 45 zile,
perioada de gratie.

>> 70.000 lei,
limita maxima de creditare.

MINUS
>> Costuri mai mari
decat in cazul unui imprumut "clasic" pentru IMM.

>> Plafonarea limitei
de credit la 10% din cifra lunara de afaceri a firmei.

>> Comision
de administrare cam piperat, pana la 200 lei/an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.