De cele mai multe ori, termenul "Hand Made" are conotatii peiorative in mintea multor consumatori de brand si eticheta din Romania. Poate pentru ca deseori acestia asociaza diverse chestii artizanale cu miscarea hippie, poate pentru ca de multe ori s
De cele mai multe ori, termenul "Hand Made" are conotatii peiorative in mintea multor consumatori de brand si eticheta din Romania. Poate pentru ca deseori acestia asociaza diverse chestii artizanale cu miscarea hippie, poate pentru ca de multe ori se impiedica de tarabele cu brizbriz-uri intinse pe marginea trotuarelor de pe principalele bulevarde din Bucuresti sau poate ca pur si simplu le place sa fie impachetati in folii corporatiste.

Facand abstractie de designeri sau de cei cu pregatire in domeniu, in toata aceasta chestiune legata de Hand Made este omis un lucru esential: ca exista oameni obisnuiti care, cu un talent innascut si cu putin curaj, pot face lucruri extraordinare. Fie ca sunt bijuterii, genti, curele sau tricouri personalizate printr-o pictura aplicata, ele ofera marele avantaj de a da unicitate unei tinute chiar si printr-un simplu detaliu.
Talentul si pasiunea sunt cele doua ingrediente pentru conceptul Hand Made, cum este cazul a trei tineri pe care i-am descoperit intamplator pe internet prin peregrinarile mele pe meleagurile blogosferei. Cei trei au in comun, pe de o parte, faptul ca au inceput sa-si inventeze creatiile din dorinta de a evita uniforma in vestimentatie si pe de alta parte faptul ca fiecare dintre ei are o profesie fara vreo legatura directa cu designul. Denisa Nita este pasionata de accesorii, iar universul ei este compus din jucarii, fructe si multa culoare, transpuse in accesorii pline de vitalitate. Bijuteriile create de ea se numesc Sorbet Accessories. Cerceii, bratarile, pandantivele si inelele sunt din plastic si metal si se vand doar online sau printre cunoscuti la preturi foarte accesibile, intre 20 si 50 lei. Cristina Papacu "Kitten" nu intentioneaza sa dea tonul in moda, insa avand ca pasiune pictura a inceput sa-si personalizeze manual tricourile cu desene create chiar de ea. Vopseaua folosita - un acrilic - este speciala pentru textile, rezistenta la apa si este comandata tocmai din Italia. Tricourile pictate de Kitten se gasesc tot prin comanda online la preturi cuprinse intre 50 si 150 lei, in functie de gradul de dificultate al desenului. Cel de-al treilea este Dumitru Mihaica, din Timisoara, si a inceput sa-si creeze singur pantofi in urma cu aproape 2 ani, pornind de la disconfortul personal ca nu reusea sa-si gaseasca ceva de incaltat in care sa se simta cu adevarat bine. De atunci a trecut la accesorii: genti si curele, toate din piele, toate lucrate manual, toate numite Virus, la preturi mai mult decat rezonabile, intre 40 si 80 lei.
Asadar, de ce ar trebui sa preferam produsele hand-made? Pentru ca sunt diferite. Nu gasesti doua la fel. Sunt originale si dau personalitate unei vestimentatii.
www.laurabucur.blogspot.com >> Inele Sorbet Accessories. 18 - 20 ron/bucata.
Sorbet Accessories www.sorbetaccessories.blogspot.comKitten Wear www.kittenwear.blogspot.com
Virus www.handmade.weblog.ro


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.