Pentru prima oara in Biserica Anglicana intr-un an - e vorba de 2006 - au fost hirotonite mai multe femei decat barbati. Anul trecut au fost hirotonite 244 de femei si doar 234 de barbati, informeaza LifesiteNews.com. Barbatii s-au indreptat spre lo
Pentru prima oara in Biserica Anglicana intr-un an - e vorba de 2006 - au fost hirotonite mai multe femei decat barbati. Anul trecut au fost hirotonite 244 de femei si doar 234 de barbati, informeaza LifesiteNews.com. Barbatii s-au indreptat spre locurile platite, femeile asumandu-si locurile unde se merge pe voluntariat. Din numarul total de 51 de milioane de anglicani, 1,7 milioane merg lunar la biserica, iar 1,2 milioane saptamanal. Acceptarea femeilor la preotie de catre Sinodul General din 1992 nu a oprit declinul participarii la slujbe, ci dimpotriva, pare a-l accelera. Decizia a fost perceputa de multi ca o ruptura grava fata de linia istorica a crestinismului, o ruptura la fel de serioasa ca aceea care a dus la aparitia Bisericii Anglicane prin ruperea de catolicism.

Sinodul General dezbate acum daca femeile pot sa fie consacrate episcop sau nu, cum deja se intampla in unele ramuri anglicane. Problema se pune si din cauza constatarii faptului ca numarul de candidate la preotie e in crestere, pe cand cel al candidatilor e in scadere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.