Aceasta este intrebarea care ii framanta pe toti filozofii si carcotasii fotbalului inaintea unor partide importante gen Rapid - Dinamo, Steaua - Dinamo sau CFR Cluj - Steaua. Cand unul dintre granzi vrea sa-si minimalizeze adversarul, imediat se sp
Aceasta este intrebarea care ii framanta pe toti filozofii si carcotasii fotbalului inaintea unor partide importante gen Rapid - Dinamo, Steaua - Dinamo sau CFR Cluj - Steaua. Cand unul dintre granzi vrea sa-si minimalizeze adversarul, imediat se spune ca respectivul meci nu este un derbi. S-a dezvoltat o intreaga panoplie de replici sablon, folosite ori de cate ori urmeaza o astfel de intalnire, cu tancuri rusesti, cu echipe care au stat mai mult in B, cu partide epocale din perioada postbelica intr-o vreme cand altii nu erau nascuti... Conform DEX, derbi inseamna: “1. Cursa speciala de trap sau de galop a celor mai buni cai de trei ani, care are loc o data pe an.

2. Intrecere sportiva de mare importanta si prestigiu intre doua echipe, pentru stabilirea clasamentului”. Asa ca azi putem spune linistiti: avem un derbi!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.