De la inceputul anului, aproximativ 300 de detinuti au trecut pragul camerei nuptiale amenajate in incinta Penitenciarului Iasi. "In medie primesc cam 10-15 cereri pe saptamana. Sunt insa si detinuti care isi cheama famila cu copiii si, pentru a put
De la inceputul anului, aproximativ 300 de detinuti au trecut pragul camerei nuptiale amenajate in incinta Penitenciarului Iasi. "In medie primesc cam 10-15 cereri pe saptamana. Sunt insa si detinuti care isi cheama famila cu copiii si, pentru a putea vorbi in intimitate, cer camera nuptiala", spune directorul Penitenciarului, Marius Vulpe. Proaspetii insuratei care isi pun pirostriile in puscarie sunt privilegiati: pot petrece 48 de ore in camera nuptiala, in timp ce "clientii" obisnuiti au la dispozitie doua ore. Pentru ca cererea sa le fie aprobata, solicitantii trebuie sa aiba un comportament exemplar si sa nu aiba procese pe rol. Directorul ne-a povestit ca, in urma cu doua luni, un detinut a solicitat camera impreuna cu o detinuta din acelasi penitenciar. "Chiar daca stau separat, la actiunile organizate de noi sau atunci cand merg la instanta se cunosc si se infiripa relatii intre ei", a explicat Vulpe.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.