Constantenii care iubesc dansul modern au posibilitatea sa se inscrie la cursuri de coregrafie in cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta, precum si al celei din Mangalia. Un abonament pentru o luna are pretul de 60 de lei si include dou
Constantenii care iubesc dansul modern au posibilitatea sa se inscrie la cursuri de coregrafie in cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta, precum si al celei din Mangalia. Un abonament pentru o luna are pretul de 60 de lei si include doua cursuri pe saptamana, ce dureaza o ora si jumatate fiecare. In functie de varsta si experienta, doritorii vor fi repartizati la grupa de incepatori, medii sau avansati. Coregraful Nicoleta Butnaru detine "tutela" a peste 350 de elevi cu varste cuprinse intre 3 ani si 32 de ani. "Pentru a face dans trebuie sa fii deschis, receptiv la sunete si chiar putin visator. Daca nu pui inima in ceea ce faci, nu rezolvi nimic", a explicat Nicoleta Butnaru. Stilurile practicate la Casa de Cultura a Sindicatelor sunt break-dance, R'n'B, street dance, precum si dansuri pentru copii. Trupa coordonata de Butnaru, X'S, a castigat locul intai la festivalul national Quartz, in 2002, si va participa in aprilie 2008 la concursul international de la San Remo (Italia). Totul incepe ca o joaca pentru multi elevi, apoi ajung sa se indragosteasca de acest sport si sa faca performanta. Dansul este raspunsul primar la ritm si muzica, asa ca putem folosi acest mod de miscare ca pe o terapie. Terapia prin dans ofera posibilitatea de expresie a potentialului fizic si psihologic complet. Prin miscare venim in contact cu lumea inconjuratoare, cu mediul, ajungand sa ne cunoastem corpul mult mai bine. Putine experiente reusesc sa contopeasca cele trei componente esentiale, corpul, emotiile si intelectul, asa cum o face dansul. Miscarea impreuna cu altii, in acelasi ritm, ajuta la formarea relatiilor. Copiii, spre exemplu, devin mult mai constienti de propria persoana si mult mai capabili de a interactiona cu ceilalti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.