Masuri. De la inceputul lunii, angajatii le-au pregatit animalelor camere speciale unde temperaturile ajung si la peste 28 de grade Celsius Maimutele, reptilele si pasarile exotice de la Gradina Zoologica Bucuresti nu simt trecerea de la anotimpul c
Masuri. De la inceputul lunii, angajatii le-au pregatit animalelor camere speciale unde temperaturile ajung si la peste 28 de grade Celsius Maimutele, reptilele si pasarile exotice de la Gradina Zoologica Bucuresti nu simt trecerea de la anotimpul calduros la perioada de iarna. Angajatii de aici au grija ca animalele si pasarile sa aiba aceleasi conditii ca in tarile de origine, chiar si pe timpul sezonului rece. Conducerea Gradinii din Baneasa a inceput sa pregateasca inca de la inceputul lunii noiembrie amplasamente incalzite, cu instalatii de umidificare si de ventilare a aerului, tocmai ca acestea sa treaca cu bine de lunile cand mercurul termometrelor nu indica prea multe grade. "Maimutele nu sunt lasate sa stea afara, atunci cand ploua si nici macar cand este burnita. Acestea sunt tinute in camere speciale cu sistem de incalzire prin pardoseala. Crocodilii si serpii au, de asemenea, un loc special pe perioada iernii, unde am instalat o centrala termica si sunt peste 28 de grade Celsius", ne-a declarat Anca Oprea, directorul Gradinii Zoologice de la Baneasa. Privilegiate sunt si pasarile din exotariu, strutii africani si cei din speciile Emu (Australia) si Nandu (America de Sud). Acestia sunt lasati in exterior, doar pana la ora 15.00, daca este soare, altfel nu ies din amplasamentele unde temperatura aerului atinge 24-26 de grade Celsius. In plus, pe perioada iernii, vietuitoarele primesc vitamine si o cantitate mai mare de hrana. Pentru alte animale, insa, cum ar fi tigrii siberieni, lupii de Alaska, rasii si pumele, lunile de iarna sunt perfecte pentru ca acestea sa se simta la Gradina Zoologica ca "acasa".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.