Oprirea este planificata si nu va cauza probleme in relatiile cu clientii, spun oficialii Nuclearelectrica.

Cele doua reactoare ale Centralei Nucleare de la Cernavoda se vor opri, in 2008, intre 9 mai si 21 iunie pentru efectuarea unor
Oprirea este planificata si nu va cauza probleme in relatiile cu clientii, spun oficialii Nuclearelectrica.

Cele doua reactoare ale Centralei Nucleare de la Cernavoda se vor opri, in 2008, intre 9 mai si 21 iunie pentru efectuarea unor lucrari periodice. Oprirea nu va genera pierderi pentru Nucleaelectrica, intrucit este planificata si inscrisa in angajamentele luate fata de clienti, ne-a spus Teodor Chirica, directorul general al companiei.

In alta ordine de idei, Chirica este de parere ca preturile energiei se vor prabusi in perioada urmatoare pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale in special din cauza aportului suplimentar pe care-l va livra Unitatea 2 a Centralei.

Nuclearelectrica a depus, pentru zilele de 11 si 12 decembrie, 12 oferte de vinzare a unei cantitati de energie de peste doua milioane MWh pe platforma centralizata a contractelor bilaterale din cadrul bursei de energie OPCOM, cu livrare in anul 2008. Perioada de livrare a energiei scoase la vinzare este 1 ianuarie - 31 decembrie 2008, exceptind perioada 9 mai - 21 iunie 2008, cind Centrala Nucleara de la Cernavoda va fi oprita planificat si nu va livra electricitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.