Stadionul National „Lia Manoliu” a inceput sa fie demolat, locul sau urmånd sa fie luat de un stadion dedicat in exclusivitate fotbalului. Conform declaratiilor primarului general Adriean Videanu, constructia va fi terminata in doi
Stadionul National „Lia Manoliu” a inceput sa fie demolat, locul sau urmånd sa fie luat de un stadion dedicat in exclusivitate fotbalului. Conform declaratiilor primarului general Adriean Videanu, constructia va fi terminata in doi ani, va avea o capacitate de 55.000 de locuri si va costa aproximativ 140 de milioane de euro. Numai ca adevaratele probleme au aparut chiar inainte de inceperea lucrarilor.

Prin demolarea Stadionului National, Bucurestiul va ramane singura capitala europeana fara o arena multifunctionala. In acest moment, nu mai exista nici o tara in Europa fara un stadion olimpic, ceea ce face din Romania inca un unicat trist in materie de infrastructura. Pe apa sambetei s-au dus si 120 de miliarde de lei vechi, costurile suportate acum cativa ani de ANS prin modernizarea de atunci a arenei “Lia Manoliu”, care au constat in schimbarea gazonului si instalarea sistemului de scurgere si termoficare. Miliarde de lei s-au aruncat la cosul de gunoi, iar lumea va arata cu degetul, inca o data, Romania.

Atletismul a ramas pe dinafara
In urma cu un an si jumatate, fostul presedinte al FR de Atletism, Ilie Floroiu, a semnat un contract prin care sportul pe care il pastorea parasea cea mai mare arena a tarii, conditia fiind ca atletismului sa-i fie construit un nou stadion.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.