Autostrazile Romaniei, finalizate in 2013 Proiectele care vizeaza constructia de autostrazi din Romania vor fi finalizate pana in 2013. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, ieri, ca prioritate vor avea autostrazile din Transilvania
Autostrazile Romaniei, finalizate in 2013 Proiectele care vizeaza constructia de autostrazi din Romania vor fi finalizate pana in 2013. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, ieri, ca prioritate vor avea autostrazile din Transilvania (Brasov-Bors) si Moldova (Targu Mures-Iasi), iar soferii vor putea circula de la Bucuresti la Constanta, pe autostrada, din 2010. Programul national de construire de autostrazi prevede realizarea a 1.800 de kilometri de autostrada, costurile estimate fiind de 13 miliarde euro. Taxa auto, in vizorul UE Comisia Europeana (CE) va analiza saptamana viitoare cazul de incalcare a legislatiei UE de catre Romania prin aplicarea taxei de prima inmatriculare. Analiza, programata initial pentru luna decembrie, se va efectua mai devreme, ca urmare a unor modificari ale procedurilor administrative la CE. Dupa analiza, Romania are la dispozitie doua luni pentru a formula un raspuns. In caz contrar, CE poate inainta o plangere la Curtea Europeana de Justitie, iar Romania poate fi penalizata, inclusiv financiar. Postasii vor fi monitorizati prin GPS De la anul, factorii postali se vor putea simti mai in siguranta. Posta Romana va pune in functiune un sistem de monitorizare si interventii pentru postasi, dotat cu un buton de panica. Acesta va monitoriza prin GPS atat angajatii care merg pe teren, cat si autoturismele folosite pentru transportul marfurilor de valoare. Romanii doresc sa se reintroduca uniformele in scoli Aproape toti romanii vor ca elevii sa poarte uniforme, in timp ce un numar limitat de persoane apreciaza ca acestea ar trebui sa fie obligatorii doar pentru scoala generala. Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat, in luna noiembrie, de Gallup Organization Romania, pe un esantion de 1.153 persoane cu varsta peste 17 ani.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.