Exista un tip de investitie intr-o polita de asigurare numita anuitate, diferita atat de asigurarea de tip unit-linked (asigurare de viata legata de investitii, cu grad de risc pe cheltuiala clientului), cat si de asigurarile de viata clasice (care a
Exista un tip de investitie intr-o polita de asigurare numita anuitate, diferita atat de asigurarea de tip unit-linked (asigurare de viata legata de investitii, cu grad de risc pe cheltuiala clientului), cat si de asigurarile de viata clasice (care acopera riscurile de invaliditate temporara sau permanenta si de deces, iar suma asigurata se plateste asiguratului sau altei persoane nominalizate de acesta). Anuitatea este o asigurare tip renta care presupune plata periodica pe timpul vietii, in schimbul unei sume platite o singura data sau periodic sub forma de prime. Ca orice asigurare, anuitatea se poate "construi" dupa dorinta clientului. Ca o particularitate insa, primele rezultate din asigurarea de tip anuitate pot fi indreptate, in mare proportie, catre ingrijirea/educarea/dota copiilor, diferentiindu-se totusi de asigurarile clasice destinate acestora.
Pe piata asigurarilor sunt cateva companii care ofera acest tip de asigurare. Delta Asigurari are doua produse: Delta Armonia - asigurarea mixta de viata cu renta viagera - si Delta Universitaria - asigurarea renta de studii. Ambele produse au garantate, prin contractul de asigurare, beneficii de 1%, care se capitalizeaza anual.
Din aceeasi categorie, Omniasig are produsul "Senior", care cuprinde Pensia Viagera Senior, o pensie privata viagera suplimentara si pensia de invaliditate viagera. O estimare de derulare a programului realizata de specialistii Omniasig arata ca un client in varsta de 30 de ani, care se pensioneaza la 65 de ani (35 de ani durata contractului) si plateste o prima trimestriala de 150 de lei, la final de contract va primi o pensie viagera lunara de 271,95 de lei.
Asirom are un produs similar, orientat spre asigurarea bunastarii urmasilor. Denumit "Prospera", produsul este o asigurare de pensie cu acumulare de capital si reevaluare. "Sumele asigurate, pensiile si excedentele aferente acestora, platite de societatile de asigurare, nu sunt supuse impozitarii, ceea ce completeaza imaginea unui astfel de produs", spune Catalin Stroe, Manager Divizie Vanzari si Marketing, Asirom. In asigurare pot fi cuprinsi nou-nascutii, parintii avand astfel posibilitatea de a le acorda, in viitor, rente pentru studii, majorat, casatorie, nasterea unui copil etc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.