Braila - "Model" pentru emigranti Un cetatean italian care se urcase baut la volan, in Braila, a vrut sa scape de controlul politiei si a accidentat doi oameni. Intr-un moment scurt, vazand ca toti soferii sufla in alcooltest, a smuls
Braila - "Model" pentru emigranti Un cetatean italian care se urcase baut la volan, in Braila, a vrut sa scape de controlul politiei si a accidentat doi oameni. Intr-un moment scurt, vazand ca toti soferii sufla in alcooltest, a smuls actele din mana agentului si a calcat pana la refuz pedala de acceleratie a jeep-ului. Politistul si martorul care se aflau in fata bolidului au fost luati pe capota si azvarliti cat colo. Aceasta este doar o secventa din "filmul" pe care l-a turnat un italian la Braila. DE POVESTE. Alessandro Bonamici are 49 de ani si nu este la prima escala in Romania. Are afaceri in Braila si vorbeste deja o romana stricata. Si-a anuntat ca adresa de sedere domiciliul unei tinere in varsta de putin peste 20 de ani. Saptamana trecuta, in noaptea de joi spre vineri, italianul a dat piept si cu legea de la noi. Alessandro, aflat la volanul masinii personale, un autoturism de teren de ultima generatie, a fost oprit in trafic de "caschetele albe". Initial s-a conformat si a dat actele la control. "Mirosea puternic a alcool. I-am cerut sa se legitimeze si sa coboare din masina pentru o verificare", povesteste unul dintre politistii care l-au tras pe dreapta pe italian. Alessandro a vazut insa ca alti soferi sufla in alcooltest, i-a smuls actele din mana politistului de la Rutiera si a calcat acceleratia. A plecat in tromba, cu riscul de a-i omori pe cei care ii stateau in fata. La doar doi-trei metri distanta, in fata masinii, era un alt agent de la Circulatie care discuta cu un sofer. I-a acrosat pe amandoi si i-a purtat pe capota masinii pret de cativa metri. "Nici n-am avut timp sa vad ce se intampla, m-am trezit dintr-odata pe masina", spune agentul Cosmin Munteanu. Ion Mormocea, soferul care a fost plimbat si el pe capota, povesteste ca totul s-a petrecut foarte repede. Cei doi necesita trei, respectiv cinci zile de ingrijiri medicale.  SANCTIUNI. Alessandro a ramas fara permis auto pentru conducere sub influenta alcoolului. De altfel, permisul sau expirase inca din iulie, iar politistii i-au suspendat dovada de circulatie pe drumurile din Romania. "I-am intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politistilor", a declarat subinspector Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. Dosarul penal a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila.   "Teatru" si la spital Alessandro a fost prins dupa o urmarire ca-n filme, dupa cativa kilometri de "cascadorii" prin oras. Imobilizat, chiar incatusat, si dus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, Alessandro a continuat sa faca "spectacol". "Vreau avocat! M-ati batut! Vreau avocat, sa-mi ia sange!", striga el din rasputeri. Numai ca politistii romani i-au explicat ca pentru stabilirea alcoolemiei nu este nevoie de prezenta avocatului. Rezultatul alcoolemiei a iesit sub 0,80 grame la mie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.