In cazul in care un membru al familiei s-a imbolnavit de gripa, aroma plantelor medicinale ii poate proteja pe cei din jur de contaminare. "In perioada in care s-a declansat gripa este bine sa aveti in casa o lampita din ceramica sau smaltuita. In ap
In cazul in care un membru al familiei s-a imbolnavit de gripa, aroma plantelor medicinale ii poate proteja pe cei din jur de contaminare. "In perioada in care s-a declansat gripa este bine sa aveti in casa o lampita din ceramica sau smaltuita. In apa picurati 3-4 picaturi din urmatoarele uleiuri: busuioc, eucalipt, menta, conifere, lemn de ceai etc. In felul acesta, ii feriti pe cei din casa sa contracteze gripa", ne invata dr. farm Ovidiu Bojor, renumit fitoterapeut si presedintele Patronatului Planta Romanica.

De asemenea, o atentie sportia trebuie avuta si in cazul imbracamintii. "Folositi atat pentru lenjeria intima, cat si pentru restul hainelor bumbacul, lana, angora, in nici un caz materialele sintetice. Cei care se imbraca prea gros, in special copiii, transpira si contacteaza mai usor guturaiul si gripa. De asemenea, va recomand sa evitati starile de stres nagativ si suprasolicitarea fizica si psihica" atentioneaza dr. farm Ovidiu Bojor. In ceea ce priveste dieta in bolnavilor de gripa sunt sfatuiti sa aleaga un anumit tip de alimente si multe lichide. "Atunci cand simtiti nevoie de a manca sa incepeti cu alimente usor de digerat, multe sucuri de fructe proaspete, limonada infuzii din plante, supe de zaravaturi si de pui preparate in casa. Beti cat mai multe lichide, la temperatura camerei pentru eliminarea toxinelor", a mai subliniat doctorul Ovidiu Bojor. De asemenea, nu trebuie ocolit usturoiul. El contine importante substante active cu proprietati antibacteriene si antivirale pe langa alte multe actiuni benefice pentru sanatate.

Socul canadian (Sambucus canadensis) s-a dovedit foarte eficace in starile gripale. "Cautati extract standardizat continand 5 la suta flavonoide", ne sfatuieste
medicul Bojor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.